KENDİMİZİ BOSNA'DA GİBİ HİSSEDİYORUZ

KENDİMİZİ BOSNA

İnegöl`de bir dizi ziyaretlerde bulunan Orta Bosna Kantonu Orman Bakanı Sedzad Milanoviç, gördükleri yakın ilgi nedeniyle kendilerini Bosna`da gibi hissettiklerini söyledi.

Orta Bosna Kantonu Orman Bakanı Sedzad Milanoviç ile aralarında Gornji Vakuf Belediye Başkanı Sead Causevic’un da bulunduğu heyet İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

KENDİMİZİ BOSNA’DA GİBİ HİSSEDİYORUZ

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma yapan Orta Bosna Kantonu Orman Bakanı Sedzad Milanoviç, “Bizleri ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz Bosna Hersek’te kendimizi nasıl hissediyorsak Türkiye’de de öyle hissediyoruz, sizleri kardeşimiz olarak biliyoruz. Sizlere canı yürekten teşekkür ediyorum. Savaş zamanında yaptığınız katkılardan ve şuanda Belediye olarak yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Bakir İzetbegoviç ve biz Boşnaklar sürekli Türkiye’nin bizim kardeşimiz olduğunu bahsediyoruz, Türk toprağı bizim de toprağımızdır. Bu kardeşliğimiz ömür boyu devam edecektir. Ben bu organizasyon için girişimlerde bulunanlara bizi buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Biz kendi kanton bölgemizde değerli Konsolos Muzaffer Bey ile sürekli irtibat halindeyiz. Onların kurmuş olduğu BİGMEV Vakfı ile de irtibat halindeyiz. Bundan birkaç ay önce yetkili temsilciler ile beraber bir araya geldik. Bizimle beraber iştirak eden 10 işadamımız ile birlikte buradayız. Onlar genelde ağaç işleri ile uğraşıyorlar. İnegöl’de ağaç işleri ile ilgili sanayi sektörünün gelişmiş olduğunu biliyoruz. Yarın ve öbür gün bu konuda gerekli işbirliği ve görüşmeler yapacağız. İnşallah bu görüşmeler sonucunda bir işbirliği ve yatırım konusunda bazı gelişmeler elde edebiliriz. Bizleri ağırladığınız için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

AKTAŞ, HEYETE İNEGÖL’Ü TANITTI

Bosna heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkürler ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bizim 5 kardeş şehrimizden bir tanesi Bosna Hersek’ten Donji Vakuf’tur. En son Ramazan’da iftar organizasyonu ve erzak dağıtımı için oradaydık. 3 bayan meclis üyemiz olmak üzere 12 kişi gitmiştik. Sabah gittik, iftardan sonra oradan ayrıldık. Gece Sarayova’da kalıp sabah dönmüştük, çok kısa bir geziydi. Değerli dostlarımız Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafiri olarak burada bulunuyorlar. Muhakkak onlara İnegöl ile bilgiler verildi ve verilecektir. Ben İnegöl ile alakalı bir bilgi vermek istiyorum. 2 ay sonra tekrar güncellenecek ama şu anki nüfusumuz 236 bin. Bursa’nın merkezden sonraki en büyük ilçesi. Mobilya, köfte ve termal kaplıcaları ile çok meşhurdur. Ayrıca tarımda çok ciddi bir şekilde gelişiyor ve ilerliyor. Ama özellikle mobilya ve ağaç sanayi İnegöl ekonomisinin bel kemiğidir. Buna dair uluslararası fuarlarımız var. 1 hafta sonra 32’ncisini düzenlediğimiz bir fuarımız daha var. 65 civarında ayrı ülkeden 3 binden fazla misafiri burada ağırlayacağız. Yurtiçinden gelecek misafirlerle beraber toplamda 20 bin ziyaretçi bekliyoruz. Mobilya burada çok önemli. Başlı başına bir mobilya organize sanayi var. Mobilya fuarları var. Mobilyanın okulu var. Mobilyanın müzesi var. Şimdi mobilyanın tasarım merkezi yapılıyor. 2 binden fazla irili ufaklı üretici var. 32 bin civarında da mobilya sektörü çalışanı var. İnegöl’de farklı kültürler bir arada yaşıyor. İnşallah İnegöl’den iyi izlenimlerle ayrılırlar. Ülkelerinde gerçekleştirmek istedikleri atılımlara inşallah burası aracı olur, öncülük eder” ifadelerini kullandı.

HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Gornji Vakuf Belediye Başkanı Sead Causevic ise, İnegöl’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından her iki taraf da birbirlerine hediyelerini takdim ettiler.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00